24.4.07

Η διαδικτυακή μάχη κατά της βίας συνεχίζεται

Η μπλογκόσφαιρα, σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο, εντυπωσιάζει, προκαλεί, ξαφνιάζει, ευαισθητοποιεί, πρωτοπορεί αλλά και απογοητεύει, ακολουθεί πεπατημένες, αναπαράγει πάθη, πέφτει σε παγίδες. Όπως στην «πραγματική ζωή», έτσι και στο Διαδίκτυο -μέρος του οποίου είναι το ιστολογικό σύμπαν- όλα αυτά συνυπάρχουν. Και μάλιστα συνυπάρχουν ακόμα πιο συχνά και ελεύθερα. Αυτή ακριβώς είναι η μαγεία του μέσου.

Όσο κι αν μερίδα δημοσιογράφων και συγγραφέων επιμένει να αναδεικνύει τα αδύναμα σημεία της ελληνόφωνης κοινότητας των bloggers, επιδεικνύοντας έναν ιδιότυπο νεολουδισμό που απαξιώνει το σύνολο της μπλογκόσφαιρας, ευτυχώς καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι τα φαινόμενα στα οποία στέκονται τα επικριτικά σχόλια αποτελούν την εξαίρεση, και όχι τον κανόνα. Μία τέτοια απόδειξη είναι το ομαδικό blog που δημιούργησε πρόσφατα η Natalia με σύνθημα «Say NO to violence - Έλληνες bloggers κατά της βίας».

Φυσική συνέχεια της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα ο «Παράφωνος» για συζήτηση και δράση κατά της βίας, είναι άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στο σημαντικό, όσο και ευαίσθητο, αυτό ζήτημα. Μπράβο στη Natalia, που πήρε από την αρχή ζεστά το θέμα! Επιφυλάσσομαι να συνδράμω με posts και σχόλια σύντομα. Επίσης, εύχομαι η λίστα με τους συμμετέχοντες ιστολόγους και ο αριθμός των επισκεπτών να μεγαλώσουν γρήγορα. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!

4 σχόλια:

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Αν και αυτές οι κοινές προσπάθειες συνληθως δεν ευδοκιμούν (ο καθένας μένει κλεισμένος στο blog του) καλό είναι να γίνονται και να υποστηρίζονται. Αλλωστε ένας αναπτήρας δεν ανάβει πάντα με την πρώτη.

Μάριος Ροζάκος είπε...

Προσυπογράφω: «ένας αναπτήρας δεν ανάβει πάντα με την πρώτη». Στο χέρι μας είναι να τον γεμίσουμε με την ενεργητικότητα και την αποφασιστικότητά μας, ώστε να ανάψει σύντομα, και μάλιστα να δώσει μεγάλη φλόγα.

Agobooks είπε...

Είμαι κι εγώ μαζί σας!

Natalia είπε...

μόλις σήμερα το είδα το post σου και από σπόντα.
το blog δεν είναι δικό μου, είναι όλων όσων θέλουν να συμμετάσχουν. εγώ έκανα απλά την αρχή, ενώ κι ο παράφωνος από την πλευρά του έκανε επίσης κάποιες κινήσεις.
την αφορμή μου έδωσε μία κοπέλα που έχει πέσει θύμα, αυτή ήταν που με έπεισε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε. είχα ανεβάσει και το σχετικό ποστ τότε.
όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί. ίσως τώρα να είμαστε λίγοι, αλλά είναι στο χέρι μας να το διαδώσουμε και μετά να περάσουμε και σε πιο πρακτικές δράσεις, εφόσον καταστεί εφικτό.