25.4.07

Νέο όνομα

Προτού καλά-καλά στεγνώσει η μπογιά στην καινούργια ταμπέλα του ιστολογίου αυτού, η οποία φιλοξενεί το νέο του όνομα, θεώρησα σκόπιμο να εξηγήσω προς τι η αλλαγή.

Η ελληνόφωνη μπλογκόσφαιρα μού έδωσε τους τελευταίους μήνες πολλές χαρές: ανακάλυψα στα νερά της κείμενα-διαμάντια, γνώρισα (διαδικτυακά, κυρίως) αξιόλογους και δημιουργικούς ανθρώπους, έμαθα ενδιαφέροντα νέα πράγματα, κατέθεσα τις σκέψεις μου και εισέπραξα άμεσα και έμμεσα την αντίδραση άλλων bloggers και κυβερνοναυτών -εμπειρία μαγική, καθώς για έναν δημοσιογράφο η επαφή με τους αναγνώστες, και ιδιαίτερα τους «ψαγμένους» και απαιτητικούς, είναι πολύτιμο δώρο.

Μεγάλο μέρος αυτής της εμπειρίας το οφείλω στο feedback που εισέπραξα για το ένθετο το οποίο επιμελήθηκα στον «Ελεύθερο Τύπο», με τίτλο «Ξενάγηση στη σφαίρα των blogs». Το εν λόγω αφιέρωμα ήταν και η αφορμή να στήσω τούτο εδώ το ιστολόγιο. Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά δεν είχα πρόθεση να το συνεχίσω. Όμως τελικά οι Σειρήνες του blogging με μάγεψαν και το απαιτητικό «σπορ» του ιστολογείν άρχισε να αποσπά συχνά ένα καθ' όλα υπολογίσιμο κομμάτι του λιγοστού ελεύθερου χρόνου μου.

Σήμερα, περίπου ένα μήνα μετά την εξέλιξη αυτή, και ενώ έχω καταθέσει ένα πρώτο (διαδικτυακό) δείγμα γραφής, αποφάσισα να σηματοδοτήσω μια νέα αρχή. Έχοντας αποφασίσει να γράφω τακτικότερα posts για ετερόκλιτα θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου (αλλά συνεχίζοντας να ρίχνω ιδιαίτερο βάρος στα του Διαδικτύου και της μπλογκόσφαιρας) και θέλοντας να προσδίδω στο εξής κατά διαστήματα πιο προσωπικό τόνο στο ιστολόγιό μου, θεώρησα καλό να κάνω relaunching, όπως λένε και οι διαφημιστές. Αντί να αλλάξω, όμως, τη «συσκευασία», ως είθισται, άλλαξα το... brand name (για να μείνω πιστός στην marketing-ίστικη ορολογία).

Δεν πρόκειται για «φιοριτούρα», αλλά για αλλαγή ουσίας. Το blog αυτό δεν έχει (πια) να κάνει με το ένθετο του «Ελεύθερου Τύπου», αλλά με τα δικά μου ενδιαφέροντα, που ενίοτε συμπίπτουν με τις επαγγελματικές ενασχολήσεις μου, ενίοτε όχι. Άλλωστε, όπως είχα εξαρχής υπογραμμίσει στην αριστερή στήλη του ιστολογίου, οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι καθαρά προσωπικές. Αυτό, λοιπόν, σκέφτηκα ότι πρέπει να σηματοδοτείται και από το όνομά του.

Νέο όνομα, νέα σελίδα, νέο στοίχημα, λοιπόν. Καλή μου (καινούργια) αρχή!

Υ.Γ. 1. Η σκέψη να αλλάξω το όνομα του blog τριγύριζε στο μυαλό μου εδώ και μια εβδομάδα. Πριν από λίγες ώρες έγινε πράξη ύστερα και από τη συζήτηση που είχα με έναν εξαιρετικό ελληνόφωνο blogger, τη δουλειά και την άποψη του οποίου εκτιμώ ιδιαίτερα. Τον ευχαριστώ!
Υ.Γ. 2. «Κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια», αλλά ας επιβεβαιώσω για τυπικούς λόγους ότι το νέο όνομα προήλθε από την επιθυμία μου να διατηρήσω το ΕΤ της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (et-blogging-guide) με κάποιον τρόπο στον τίτλο. Και ποιος τρόπος είναι καλύτερος από ένα παιχνίδι με τις λέξεις και τα γράμματα :-)

7 σχόλια:

Agobooks είπε...

Εύχομαι να μας δώσεις από δω, ακόμα καλύτερα κείμενα .
Καλορίζικο το νέο όνομα και καλή συνέχεια!

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Κάθε αλλαγή για καλό. Καλή συνέχεια.
ΥΓ
Ευχομαι να μην αλλάξει ποτέ σε "ET GO HOME" :)

αμμος είπε...

Φαντάζομαι ότι το «ΕΤ ο Εξωγήινος» δεν σου ταίριαζε και τόσο με το περιεχόμενο; Καλορίζικο το νέο όνομα!

Μάριος Ροζάκος είπε...

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ και τους τρεις για τις ευχές και την ενθάρρυνση.

@ n.ago:
Καλή συνέχεια και σε σένα! Κάνεις εξαιρετική δουλειά. Είμαι μαζί σου στην πρωτοβουλία για το σχολείο!
@ padrazo:
Κι εγώ το εύχομαι! Υπάρχει, λες, τέτοιος κίνδυνος; ;-)
@ αμμος:
Άμα σου πω ότι τον σκέφτηκα! Αλλά δεν είναι πλέον πρωτότυπο, έχει χάσει τη φρεσκάδα του :-)

Χαρτοπόντικας είπε...

Καλή (νέα) αρχή!

thdel είπε...

Και πάλι καλή αρχή, λοιπόν! Έσο ΕΤοιμος! Και εις ΕΤερα με υγεία... Καλά, θα σταματήσω τα λογοπαίγνια με το ΕΤ αφού πρώτα σου ευχηθώ καλό τΕΤραήμερο... (ξέρεις εσύ!)

Μάριος Ροζάκος είπε...

@ Χαρτοπόντικας:
Ευχαριστώ πάρα πολύ κι εσένα, αγαπητέ Χαρτοπόντικα. Παρεμπιπτόντως, το εικονίδιό σου είναι φοβερό ;-)

@ thdel:
Ρίκο, το ΕΤοιμοπόλεμος ήταν μία από τις λέξεις στις οποίες είχα σταθεί όταν έψαχνα για νέο όνομα. Συνεπώς, όπως αντιλαμβάνεσαι, είμαι πάντα ΕΤοιμος! Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το πακέτο των ευχών ;-)