28.3.07

Διαδικτυακό κίνημα πολιτών - Η συνέχεια

Η καλή συν-ιστολόγος Μαριαλένα, σχολιάζοντας τα προηγούμενα δύο posts μου (βλ. εδώ και εδώ) για το διαδικτυακό κίνημα πολιτών που ενδυναμώνεται καθημερινά, πρόσθεσε δύο ακόμα καρπούς αυτού του κινήματος: «την ενημέρωση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες στη χώρα μας, ως ένα παράδειγμα ευαισθητοποίησης του συνόλου των χρηστών e-mail και ιστολόγων, όπως και για τις υιοθεσίες και τον νόμο-πλαίσιο που τις διέπει στη χώρα μας».

Εγώ είχα ήδη αναφέρει τα μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα για 24ωρη λειτουργία του μετρό κάθε Παρασκευή και Σάββατο και για μποϊκοτάζ στη βενζίνη πριν από μερικές ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αισχροκέρδια στα καύσιμα. Επίσης, είχα σταθεί ενδεικτικά στη μαζική ηλεκτρονική «διαδήλωση» με σύνθημα «Απαξίωση: Φτάνει πια!», και στην εκστρατεία για την υπόθεση blogme.gr.

Άλλος ένας δραστήριος συν-ιστολόγος, ο Χαρτοπόντικας, σχολιάζοντας τα posts μου -αυτή τη φορά μέσα από το δικό του blog- πρόσθεσε τους «Πειρατές της παραλιακής» από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση κατά της υποθαλάσσιας αρτηρίας. Μάλιστα, μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει ξεκινά απόψε (βλ. το ιστολόγιό τους).

Τα σχόλια αυτά μου έδωσαν την ιδέα να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια λίστα με τα έως τώρα δείγματα διαδικτυακού ακτιβισμού. Όσοι συμφωνούν, δεν έχουν παρά να με ενημερώσουν για όσα έχουν πέσει στην αντίληψή τους, στέλνοντας ένα comment στο blog αυτό ή ένα e-mail στη διεύθυνση entheto AT gmail.com.

Ίσως να μπορούσε να γίνει και θέμα στην εφημερίδα. Τι λέτε;

3 σχόλια:

Μάριος Ροζάκος είπε...

Κάνω ο ίδιος την αρχή, παραθέτοντας δύο «διαμαντάκια» που ανακάλυψα ψάχνοντας για το θέμα στην μπλογκόσφαιρα.

1. Η πολιτική ζωή στην μπλογκόσφαιρα (28/4/2006): http://www.agitprop.gr/article/82/compendium-enoiko
2. ...Το κοιτάμε και στα δόντια (22/3/2007): http://metajournalism.wordpress.com/2007/03/22/ethnosapaxiosi/

Χαρτοπόντικας είπε...

Υπάρχει κι άλλου είδους ακτιβισμός εκτός από τον πολιτικό. Η Λυγερή, χρήστης του metablogging.gr μας τον έφερε στην επιφάνεια. Είναι για δράσεις για τα άτομα με νοητική υστέρηση. Δες το μπλογκ της:
ligeri

Μάριος Ροζάκος είπε...

Χαρτοπόντικα, εξαιρετική η δουλειά της Λυγερής. Ευχαριστώ που με ενημέρωσες για αυτή.