7.5.07

Το πολύχρωμο μπλογκοχωριό

Το δεύτερο πάρτι της ελληνόφωνης μπλογκόσφαιρας που οργανώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν μια ζωντανή απόδειξη της ποικιλομορφίας που χαρακτηρίζει την κοινότητα των ιστολόγων. Άνθρωποι σχεδόν κάθε ηλικίας, άνδρες (κυρίως -σνιφ!) και γυναίκες, κοινωνικοί και συνεσταλμένοι, ομιλητικοί και λακωνικοί, παιχνιδιάρηδες και σοβαροί, δεινοί χορευτές και εραστές της πολυθρόνας, με επίσημο και σπορ ντύσιμο, γέμισαν το κλαμπ της Γλυφάδας. Όλοι γνώρισαν νέα πρόσωπα, online φιλίες μετεξελίχθηκαν και σε offline, ενώ αρκετοί απέκτησαν μέσα σε λίγες ώρες καινούργιους φίλους των οποίων τα blogs δεν είχαν καν υπόψη.

Δεν κρύβω πως, πηγαίνοντας στο πάρτι, σκεφτόμουν ότι ίσως η εκ του σύνεγγυς επαφή με άλλους διαδικτυακούς γραφιάδες να με απογοητεύσει. «Α! Αυτός/αυτή είναι λοιπόν ο/η τάδε; Τι κρίμα!», θα μπορούσε να είναι το σχόλιο μετά τις συστάσεις και μια πρώτη κουβέντα. Πόσες φορές δεν συμβαίνει αυτό με δημοσιογράφους εφημερίδων και περιοδικών ή με ραδιοφωνικούς παραγωγούς; Μόλις πριν από λίγες ημέρες φίλος που έπιασε δουλειά σε ραδιοφωνικό σταθμό μού έλεγε πόσο απογοητεύτηκε όταν γνώρισε από κοντά έναν από τους αγαπημένους του παραγωγούς. Στην περίπτωση των bloggers και του πάρτι, διαψεύστηκα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά με όσους μίλησα (είτε πολύ είτε λίγο), αφενός, ένιωσα πολύ άνετα και, αφετέρου, εισέπραξα μεγάλες δόσεις θετικής ενέργειας και δημιουργικής διάθεσης.

Φυσικά, δεν έλειψε και η αμηχανία. Ειδικά τις πρώτες ώρες, αρκετοί στέκονταν ή κάθονταν και παρατηρούσαν γύρω τους, ενώ ήταν πολύ διαδεδομένες οι μικρές παρέες των δύο ή τριών ατόμων. Οι ερωτήσεις «Είσαι μπλόγκερ; Ποιος/ποια είσαι;» φορέθηκαν πολύ και ενόχλησαν ίσως ορισμένους. Αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να σπάσει ο «πάγος» και να μην υπάρχουν μόνο «κλίκες» ανθρώπων που ήδη γνωρίζονταν. Στο κάτω-κάτω, ποιος ήταν (και είναι επόμενο να είναι) ο στόχος ένος τέτοιου event; Τα nicks να συνδυαστούν ή να αντικατασταθούν με φρέσκες φατσούλες και η διαμεσολαβημένη επικοινωνία να παραχωρήσει τη θέση της στην άμεση. Είπαμε: «to know us better!». Και η αρχή γι' αυτό όντως έγινε. Απομένει ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Με δεδομένο ότι λίγοι, μόνο, συν-ιστολόγοι από τη Βόρεια Ελλάδα κατάφεραν να έρθουν, νομίζω πως το σύνθημα πρέπει να είναι πλέον: «Βουρ για Θεσσαλονίκη!!!». Το αίτημα έχει ήδη εκφραστεί και από άλλους bloggers και προσυπογράφω ;-)

Υ.Γ. Έκανα μια μίνι έρευνα για σχόλια και φωτογραφίες από το πάρτι. Σίγουρα δεν είναι πλήρης, θεώρησα όμως καλό να μοιραστώ τα αποτελέσματα μαζί σας:
* After party... (Παράφωνος) - το blog του πάρτι
* Ευχαριστώ (Παράφωνος)
* 2ο Bloggoparty! Ήμουν κι εγώ εκεί! (Σπιτόγατος) με φωτό
* Πάρτι γκολ (Zouri)
* 2nd Greek Bloggers "party" (cpil) με φωτό
* VIDEO: 2nd Greek Bloggers party (cpil)
* 19 φωτογραφίες από το Greek Bloggers Party (Titanas)
* 15 φωτογραφίες από το Greek Bloggers Party (Titanas)
* Πάρτυ αλλιώς... θα βρεις! (Η Νημερτής)
* Greek Bloggers Party (Karpidis) με φωτό
* Στο πάρτι ήμασταν κι εμείς εκεί! (Tzonakos)
* Party animal (Αναγεννημένη)

8 σχόλια:

Agobooks είπε...

Καλημέρα ...Νουρέγιεφ!

Marialena είπε...

Μα τον Τουτάτη! Ήσασταν και εσείς εκεί αγαπητέ??? Έχετε την καλημέρα μου! ;-D

Rodia είπε...

Ευχαριστώ για τη συγκέντρωση των διευθύνσεων :-)) Α-ΨΟ-ΓΟΣ

αμμος είπε...

Ναι βρε Μάριε, ούτε κι εγώ σε είδα, που καθόσουν; Θα μου πεις χαμός γινόταν, φυσικό ήταν να χαθούμε.

tzonakos είπε...

Πολύ καλό που συγκέντρωσες τα σχόλια των συγκεντρωμένων στην συγκέντρωση.
:)

Μάριος Ροζάκος είπε...

@ N.Ago:
Χαχαχα!!! Ευτυχώς που ο Νουρέγιεφ δεν ζει πια, γιατί αν με έβλεπε θα έσκαγε απ' τη ζήλια! Και για να μην ξεχνιόμαστε: περιμένω φωτό απ' τα αστεράκια σου και τις προσκλήσεις που εκκρεμούν ;-) Καλή συνέχεια!

@ Marialena:
Ω, ναι! Αλλά είναι λογικό να μη με προσέξατε, γιατί είχα πέσει στη χύτρα με τον μαγικό ζωμό και δεν ξεχώριζα ;-) Πάντως, το τρελό κριάρι με είδε και με «έδωσε» στεγνά στο blog του. Καλημέρα κι από μένα!

@ Rodia:
Καλωσήρθες στα μέρη μας κι ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο :-) Το κατά δύναμιν.

@ Ammos:
Βλ. απάντηση στη Marialena. Ευτυχώς που είδα τον Κώστα και τα 'παμε τουλάχιστον με εκείνον. Δεν σου τα είπε;

@ Tzonakos:
Ευχαριστώ πολύ! Καλωσήρθες κι εσύ στην ΕΤ-αζέρα :-) Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση της λίστας με τα posts για το πάρτι, είναι λίαν ευπρόσδεκτος.

Marialena είπε...

Θα μου επιτρέψετε να έχω μια απορία που ίσως ο Νίκος και πιθανόν ο Μάριος, θα μπορέσουν να μου λύσουν (LOL!): Εάν δεν ήταν στο πάρτυ ο Νουρέγιεφ, τότε μήπως ήταν το φάντασμά του? Μήπως ο κ. Ροζάκος ήταν ολόγραμμα και ουχί αληθινός? Μήπως παίρνω τελευταία πολλά ληγμένα και με επηρρεάζουν?

Αυτά τα ολίγα, χαιρετώ και πάλι!
Μ(Ζ)...

Μάριος Ροζάκος είπε...

Μαριαλένα (Ζ), δεν ξέρω για τον Νίκο, αλλά εγώ τουλάχιστον δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω. Λίγο ο χαμηλός φωτισμός στο club, λίγο η καλή μουσική, ομολογώ πως δεν πρόσεξα για τον Νουρέγιεφ. Ο υπογράφων, πάντως, ήταν και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με Νουρέγιεφ ούτε στην παρούσα ούτε σε προηγούμενη ζωή!